Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan’dan “halk sağlığı” için sıkı denetim

Seyhan’dan “halk sağlığı” için sıkı denetim

Seyhan ekipleri, uyarıyor ve bilgilendiriyor

Akay “Maske, mesafe ve hijyen kurallarina uyalim”

Seyhan Belediyesi, Coronavirüs (COVID-19) salgininda vaka sayisinin yeniden artisa geçmesiyle birlikte, Saglik Bakanligi Bilim Kurulu ve Adana Valiligi Il Pandemi Kurulunun aldigi kararlar çerçevesinde uyguladigi tedbir ve denetimleri daha da siklastirdi.

Sorumluluk alaninda gerçeklestirilen denetimlere katilan, Seyhan Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Saglik Müdürlügü Doktorlari ve Çevre ve Koruma Müdürlügüne bagli Gida Mühendisleri 3 koldan bilgilendirme, uyari ve denetimlerini gerçeklestiriyor. Haftanin belirlenen 3 gününde düzenli olarak gerçeklestirilen uygulamada ayrica maske dagitimi da yapiliyor.

ZABITA DENETLIYOR, DOKTOR BILGILENDIRIYOR, GIDA MÜHENDISI UYARIYOR

Ekipler, isyerleri, restoranlar, kafe, kahvehane ve aperitif salonlarinda denetim yapti, is yeri sahiplerini sosyal mesafe ve maske ile hijyen konusunda uyardi. Zabita çalismalarini denetim üzerine yogunlastirdi. Pastaneden kafe ve lokantaya, kuaförden magaza ve konfeksiyon atölyelerine kadar binlerce is yeri, Içisleri Bakanligi'nin yayimladigi genelge dogrultusunda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarina uyulup uyulmadigi incelendi.

GENELGELERE UYGUNLUK KONTROL EDILIYOR

Uygulamalarda maske ve eldiven takilmasi, sosyal mesafeye, genel temizlige, hijyen kosullari ile açilis ve kapanis saatlerine uyulmasi, müsterilerin atesinin ölçülmesi, metrekareye göre müsteri alinmasi gibi konularda isletme sahipleri ve çalisanlar uyarildi.  Kafe ve kamusal yasam alanlarinda bulunan vatandaslara Sosyal mesafe, hijyen ve maske takilmasinin önemi anlatildi. Kalabalik ortamlarda davranis biçimleri ve COVID-19 ile ilgili bilgiler doktor tarafindan vatandaslara aktarildi. Yiyecek üreten veya satan isletmelerin genelgelere uygunlugu de Gida Mühendisi tarafindan kontrol edildi, uyarilarda bulundu.

AKAY “TEHDIT BITENE KADAR DENETIMLER SÜRECEK”

Halk sagligini korumak adina denetimlerin devam ettigini belirten Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, ' Zabita, Saglik ve Çevre Koruma Müdürlüklerinde görevli Ekiplerimiz, ilçemizdeki isyerlerinin mevzuata uygun hareket edip etmediklerini kontrol ederek bilgilendiriyor. Salgin tehdidi bitene kadar tedbirlerin harfiyen uygulanmasi noktasinda çalismalarimiza devam edecegiz. Vaka sayisinin artmasini da dikkate alarak halkimizin, Maske, Hijyen ve Sosyal Mesafe kuralina uymalari bir kez daha hatirlatiyorum” diye konustu.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı